Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ohje

Ohje

Sivuston päivitysohjeet

Kirjaudu sivustolle

  1. Siirry Sivut-osioon

2. Mene hiirellä muokattavan sivun päälle ja klikkaa alle ilmestyvää Scheduled Content Update -linkkiä (Tärkeää – tavallisessa muokkaustilassa ajastustoiminto ei tule näkyviin)

3. Muokkaa sivun sisältö. Vaihda tekstit maalaamalla vanha teksti kappale kerrallaan ja kirjoittamalla/liittämällä uudet tekstit vanhojen tilalle.

4. Klikkaa kuvaa ja valitse kynäkuvake (muokkaa) / Tarjoukset-sivulla. Klikkaa Korvaa (Esim etusivulla Korvaa-linkki tulee heti näkyviin ilman kynäkuvaketta)

5. Valitse mediakirjastosta uusi kuva. Jos kuva ei ole kirjastossa, siirry Siirrä tiedostoja -väliehdelle ja raahaa uusi kuva kirjastoon. Samalla kerralla voi raahata useita kuvia. Huom! Kuvien tulee olla jpg, png, gif tai webp -muodossa. Myös svg-vektorilogot kelpaavat.

Tarkista pikkukuvasta, onko kuva rajattu kunnolla. Jos kuvassa on reunoilla paljon tyhjää tilaa, paina Muokkaa kuvaa.

Paina Rajaa-painiketta. Siirrä kuvan reunat sopiviin kohtiin ja paina uudelleen Rajaa. Paina Tallenna. Huom! Samalla tavalla voit myös kääntää kuvia tarvittaessa pysty-vaakasuunnassa.

Varmista mediakirjastossa, että uusi kuva on aktiivinen päivityksessä. Lisää ”vaihtoehtoinen teksti” -kohtaan kuvaus kuvan sisällöstä hakukoneoptimopintia varten. Paina Korvaa.

Tee samat muutokset kaikille muutettaville teksteille ja kuville.

Valitse sivun oikeasta reunasta ”Sivu”-välilehti

Valitse päivityksen julkaisuaika oikean alareunan kalenterista.

Klikkaa sivun yläreunasta Julkaise. Ja vielä toiseen kertaan Julkaise. Päivityksen pitäisi olla ajastettu.

Jos ajastus ei toimi, julkaise se oikeaan aikaan kirjautumalla sivustolle ja klikkaamalla Sivut-välilehdellä ko sivun kohdalle ilmestyvää Update now -linkkiä. Linkki on näkyvissä vain, jos sivu on päivitetty kohdassa 2 kerrotulla tavalla!