Palvelut

Reseptien uusiminen

Halutessanne lähetämme reseptinne uusittavaksi lääkärille. Reseptin uusintaan on hyvä varata aikaa n. viikko. Reseptien uusimisesta perimme 2€ reseptiltä, kuitenkin enintään 5€ yhdellä uusimiskerralla. Toisen puolesta asioivalla on oltava sähköisten reseptien uusimiseen lääkkeiden käyttäjän kirjallinen suostumus, jolla hän osoittaa oikeuden lääkkeiden käyttäjän puolesta asioimiseen. Omia reseptikeskuksessa näkyviä tietojaan voi katsella osoitteessa www.kanta.fi. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnisteilla tai sähköisellä henkilökortilla.
 

Annosjakelu

Apteekkimme tarjoaa annosjakelupalvelua, jossa lääkkeet toimitetaan annospusseihin koneellisesti jaeltuina kahden viikon välein. Palveluun sisältyy lääkityksen tarkistus. Palvelu on maksullista. Mikäli sinulla tai läheisilläsi on ongelmia lääkkeiden ottamisessa, ota yhteyttä meihin ja kysy lisää henkilökunnaltamme. Annosjakelun avulla voidaan vähentää lääkehävikkiä ja usein myös lääkekustannuksia.
 

Lääkityksen tarkistus

Lääkityksen tarkistuksessa selvitetään käytössäsi olevien reseptilääkkeiden, itsehoitolääkkeiden, luontaistuotteiden ja ravintovalmisteiden väliset yhteisvaikutukset ja päällekkäisyydet. Saat tarkistuksesta yhteenvetoraportin ja lääkekortin. Yhteenveto on tarkoitettu näytettäväksi lääkärille. Saat myös suosituksen mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin. Palvelun hinta on 50 euroa.
 

Lääkkeenoton muistutuspalvelu

Jos sinulla tai läheiselläsi on vaikeuksia muistaa ottaa lääkkeet ajallaan, lääkkeenoton muistutuspalvelu vähentää lääkkeenoton unohduksia ja varmistaa lääkehoidon onnistumista. Varmistamme, että lääkkeiden ottoajankohdat ovat oikeat ja käyttäjän arkirytmiin sopivat, ja sen jälkeen ajastamme lääkemuistuttajan hälyttämään äänimerkillä ja valolla, kun on oikea aika ottaa lääkkeet. Palvelun aloitusmaksu on 50 euroa (sisältää laitteen), ja lääkemuistutusten uudelleen ajastamisesta veloitamme 5 euroa.
 

Yhdyshenkilöt

Ammattitaitoisen henkilökuntamme joukosta löytyy astma-, sydän- ja diabetesyhdyshenkilöt, jotka ovat perehtyneet kansansairauksiimme ja niiden lääkehoitoon. He auttavat mielellään lääkehoitonne toteuttamisessa ja toimivat yhteyshenkilöinä paikallisille terveydenhuollon toimijoille ja potilasjärjestöille.
 

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Kysy mahdollisuutta lääkkeiden kotiinkuljetukseen. Hinta riippuu ajettavista kilometreistä.
 

Todistukset ulkomaanmatkaa varten

Schengen-todistus

Laadimme tullia varten Schengen-todistuksen, jolla yksityishenkilö voi osoittaa mukanaan kuljettamiensa huumaavien tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuuden matkustaessaan Schengen-alueelle. Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi.

Todistus voidaan antaa lääkettä toimitettaessa tai jälkikäteen siitä apteekista, mistä lääke on toimitettu. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä.

Todistusta hakiessaan asiakkaalla on oltava mukanaan lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti, jonka mukaisesti apteekki voi antaa todistuksen, mutta vain Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle.

Schengen-todistuksen hinta on 10 euroa/lääke.
 

Ulkomaan matkaa varten annettava jäljennös

Tulostamme tarvittaessa ulkomaan matkaa varten reseptijäljennöksen. Sen hinta on 2 euroa/lääke, korkeintaan 10 euroa/kerta. Tämä jäljennös ei korvaa Schengen-todistusta.
 

Lääkejätteiden vastaanotto

Kotitalouksien vanhentuneet ja käyttämättömät lääkkeet palautetaan maksutta apteekkiin hävitettäväksi. Apteekista ne toimitetaan edelleen ongelmajätelaitoksen käsittelyyn.

Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, niitä ei voi myydä enää uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Näin lajittelet lääkejätteet turvallisesti:

 • Poista pakkauksista henkilötietoja sisältävät merkinnät, kuten ohjetarrat.
 • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin. Lääkkeitä ei tarvitse irrottaa läpipainopakkauksista.
 • Palauta nestemäiset lääkejätteet, voiteet, aerosolit sekä sytostaatit alkuperäisissä pakkauksissaan
 • Palauta erillään jodia sisältävät lääkkeet (esim. Jodix, Betadine) sekä elohopeakuumemittarit tiiviisti pakattuna.
 • Laita käytetyt neulat ja tyhjät ruiskut läpäisemättömään pakkaukseen, esim. tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.

Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä, esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita tai paristoja ym.
 

Työpaikkakassat

Apteekissamme on sopimukset seuraavien työpaikkakassojen kanssa:

 • Sairauskassa Walkia
 • Sairauskassa Laiva
 • Repolan toimihenkilöiden sairauskassa
 • Vakuutuskassa Enerkemi
 • Tradekan sairauskassa
 • Orionin työterveyden Sairauskassa
 • L&T- sairauskassa
 • Koneen toimihenkilöt ja työntekijät
 • Jokilaakson sairauskassa
 • Äänekosken tehtaitten sairauskassa
 • Metso